Hebban: veelbelovende debuten 2018

9 december 2021

Van eigen bodem: veelbelovende debuten van 2018 (juni)

Op Hebban zetten we nieuw schrijftalent graag in de schijnwerpers. Daarom spotten we iedere maand de veelbelovende, te verschijnen (of net verschenen) debuten én kun je alvast een fragment lezen. Dit zijn de veelbelovende Nederlandstalige debuten van juni. Maak kennis en lees!

Middagzwemmers van Jocelyn Vreugdenhil
Jocelyn Vreugdenhil is freelance tekstschrijver en schreef jarenlang voor onder andere ELLE Eten, Management Team en Red. Deze maand debuteert ze als romanschrijver met een komisch drama over een lesbisch stel met een kinderwens, op zoek naar een donor. Middagzwemmers is gebaseerd op Vreugdenhils eigen leven en gaat over Charlie, opnameleider bij een kookprogramma, en Sanne, carrièrevrouw op de Zuidas. De twee zijn gelukkig samen, tot ze besluiten om samen een kind te krijgen. Vol vertrouwen beginnen ze aan de zoektocht naar een donor. Maar hoe vind je de juiste? Hoe vind je er überhaupt een? Met de uitgesproken kinderwens duiken allerlei issues op: Sanne twijfelt diep in haar hart, Charlie raakt juist steeds meer geobsedeerd door het moederschap. Ze stort zich in de armen van haar boho- vriendin Amber, terwijl Sanne zich vastbijt in haar werk. Ze drijven steeds verder uit elkaar. Maar echte liefde laat zich niet zomaar wegsturen, als je er maar voor openstaat.

‘Het schrijven van Middagzwemmers was een doldwaze rit door vele gemoedstoestanden. Van highs, via hopeloosheid naar dreigende depressies en weer terug omhoog. Ik heb er in totaal vier jaar over gedaan. In deze periode heb ik dierbaren verloren, zijn mijn twee peuters veranderd in schoolgaande kinderen en heb ik mijn schrijfstijl gevonden. Een rit die me als schrijver gevormd heeft.’

Middagzwemmers verschijnt op 13 juni bij Uitgeverij Luitingh Sijthoff.
Bekijk hier het volledige artikel: www.hebban.nl