In de maak: wandelboek met 7 rondjes door de Biblebelt

24 december 2021

Momenteel doe ik research voor mijn nieuwe boek met 7 wandelingen door de Biblebelt: Rondjes om de kerk. Het eerste rondje is af en loopt door Kampen, IJsseluiden en Grafhorst. Dit refo-ommetje stond 5 januari 2022 in de Volkskrant (in V, de bijlage) en is hier online te bekijken inclusief plattegrond en audiotour.
Het tweede rondje is in de maak en zal lopen door Staphorst en Rouveen. Voor rondje 3 tot en met 7 ben ik nog op zoek naar mooie, interessante pekken. Ik zal de vorderingen van de rondjes hier op de website bijhouden. Leuk als je meedenkt of nog tips hebt: zie ‘contact’ voor mijn mailadres.

Voor nu:

In december 2021 ben ik op bezoek geweest in het Museum Catherijne Convent in Utrecht voor een gesprek met conservator Tanja Kootte. Tanja was verantwoordelijk voor de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt (zomer 2019). De tentoonstelling die zowel onder de gereformeerden als buitenstaanders indruk maakte en een groot succes was. Samen met Tanja en haar stagiair, die toevalligerwijs of niet opgegroeid is in het Zeeuwse deel van de Biblebelt, kwamen we tot de volgende lijst van genomineerde plaatsen voor de 5 overige rondjes om de kerk: Kesteren, Ede, Barneveld, Gouda, Rotterdam en Capelle aan den IJssel,  Middelburg, Sommelsdijk, Middelharnis en Putten.