Recensie Middagzwemmers op lees.bol.com: “Geloofwaardige roman in een heldere schrijfstijl.”

24 oktober 2021

Voor haar debuut Middagzwemmers zocht Jocelyn Vreugdenhil inspiratie in haar eigen leven. Met een stevige portie zelfspot en optimisme zet ze een toegankelijke, lichte roman neer over een onderwerp waar toch nog enige taboe op rust.

In vijf delen volgen we de relatie van Charlie en Sanne, twee gedreven vrouwen die in hun zoektocht naar een geschikte donorvader voor hun kind elkaar én zichzelf dreigen te verliezen. In het eerste deel leren ze elkaar kennen. De verliefdheid spat van de pagina’s, al is het van meet af aan overduidelijk hoe verschillend beide vrouwen zijn. Sanne is de carrièrevrouw die kost wat kost hogerop wil geraken. Dat ze in haar eentje in een bar viert dat ze net partner in haar firma geworden is, zegt genoeg over haar sociale leven. Wanneer ze Charlie naar haar ambities vraagt, heeft die het over gelukkig zijn en moeder worden. Charlies toon is passievol en mensgericht, helemaal anders dan de managementtaal waarin Sannes gedachten gestructureerd worden…..

Lees de gehele recensie op:
https://lees.bol.com/nl/article/middagzwemmers-geloofwaardige-roman-in-een-heldere-schrijfstijl