Aflevering 2: Het regenbooggezin van Suzan en Joanne in de biblebelt

12 februari 2022

In de tweede aflevering van Middagzwemmers – de podcast ontmoet ik Suzan en Joanne. Zij wonen met hun twee kinderen, van 8 en 11, in IJsselmuiden. Oftewel middenin de biblebelt. Het geloof speelt een belangrijke rol in hun levensverhalen. We bespreken hun coming-out, de rol van de kerk hierbij en de keuze voor een onbekende donor van de spermabank van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Ze vertellen hoe dat traject bij de spermabank precies gelopen is. Tussendoor spreek ik met Tessa Cox, fertiliteitsarts bij Medisch Centrum Kinderwens, over wat er allemaal komt kijken bij de keuze voor een onbekende spermadonor van een Nederlandse spermabank. Hoeveel mannen doneren er aan een spermabank? Hoe groot is de keuze en wat valt er te kiezen? Hoe gaat de selectie van donoren? Zit er een maximum aan het aantal donorkinderen per donor? En wat zijn de rechten van het donorkind.


Aan tafel bij Suzan (rechts) en Joanne (midden).

 

Beluister hier de tweede aflevering van Middagzwemmers – de podcast: