Aflevering 4: het regenbooggezin van Chris en Danny

20 april 2022

In de vierde aflevering van Middagzwemmers – de podcast ga ik in gesprek met Danny en Chris over hun kersverse regenbooggezin. Danny en Chris, beide net dertig, zijn sinds acht maanden vaders van dochter Lou. Ze vertellen over hun kinderwens, die er bij Chris altijd al was en bij Danny twee kanten op kon, over de mogelijke scenario’s die ze (heel kort) hebben overwogen en de uiteindelijke keuze voor hun eigen gezin door middel van draagmoederschap en eiceldonatie. Nadat de draagmoeder en eicel – binnen de familie – geregeld waren, bleek het medische traject lastig te regelen. Na vele mailtjes en telefoontjes naar klinieken in het binnen- en buitenland konden ze meedoen aan een pilot voor hoogtechnologisch draagmoederschap bij de kliniek Nij Geertgen in het zuiden van het land. Maar dat traject ging niet over een nacht ijs. “Ik heb vooral de dankbaarheid gevoeld dat dit überhaupt kan. Als deze kliniek dit toen niet had gedaan, hadden we hier nu niet gezeten.”


Chris (links), Danny en Lou in de kinderwagen.

Tussendoor legt Sara Coster, bestuurslid van stichting Meer dan Gewenst en kinderwenscoach, uit hoe het gesteld is met de vruchtbaarheidsklinieken in Nederland die voorzien in hoogtechnologisch draagmoederschap.