Aflevering 5: Benjamin en Jeroen kregen een meisjestweeling in Amerika

21 september 2022

In de vijfde aflevering van Middagzwemmers – de podcast ga ik in gesprek met Benjamin & Jeroen die 11 jaar geleden, door middel van hoogtechnologisch draagmoederschap, vaders werden van een meisjestweeling. Het traject voor de geboorte van de tweeling – Benjamin is de biologische vader van de ene dochter en Jeroen van de andere – was er een van hobbels op de weg, grote tegenslagen, kleine meevallers, hilarische momenten en een filmische hoogtepunten.


Links naast de tweeling staat Jeroen, rechts Benjamin

Benjamin en Jeroen vertellen hoe hun zoektocht leidde naar een kliniek in Boston waar ze gekoppeld werden aan een draagmoeder, en een arts van een andere kliniek die hen een map vol studenten gaf om uit te kiezen voor eiceldonatie. Alles kwam samen in een ultieme laatste poging om zwanger te worden, omdat na drie jaar het geld zo goed als op was….