Aflevering 9: Nadat Jorn en Wiebe jaren op een wachtlijst hebben gestaan voor adoptie komt eindelijk dat ene verlossende telefoontje…!

27 november 2023

In deze negende aflevering van Middagzwemmers – de podcast gaat Jocelyn in gesprek met Jorn en Wiebe. Wanneer ze elkaar op hun 19de op de Hotelschool ontmoeten, is het (bijna) gelijk raak. Na hun studie gaan samenwonen en maken voorzichtig plannen voor de toekomst als gezin. De vorm van de kinderwens is al vrij snel duidelijk: ze willen graag adopteren.


Van links naar rechts: Jorn, Manu en Wiebe

Ze gaan voortvarend te werk, en schrijven zich rond hun 24ste in voor een adoptie traject. Dan moeten ze het traject noodgedwongen een paar jaar stilleggen en wanneer ze als dertigers eindelijk op een Amerikaanse adoptielijst staan, blijft het stil. Heel lang stil. En beginnen ze naarmate de tijd verstrijkt steeds minder te geloven in hun zo gewenste regenbooggezin.

Als ze ruim twee jaar geleden de knoop doorhakken om niet meer uit Amerika te adopteren, maar alleen in Nederland op de lijst te blijven staan, gebeurt er iets wonderlijks. Tussen Kerst en Oud & Nieuw worden ze gebeld. Het moment waarop alles anders wordt in hun leven. Luister naar hun romantische, onverwachtse, bijzondere verhaal met een wel heel mooi einde. Nou ja einde, begin!