‘Niet te zweverig alsjeblieft!’ Aflevering 9: sjamanisme

27 november 2023

Jocelyn Vreugdenhil en Edine Russel zijn terug met een intrigerende nieuwe aflevering van hun podcast ‘Niet te zweverig alsjeblieft!’. Dit keer nemen ze je mee in de fascinerende wereld van het sjamanisme, een onderwerp waar je wellicht al eens over hebt gehoord, maar waarvan je nog lang niet alles weet.

Deze keer gaan de podcasthosts op bezoek bij een echte sjamaan, en dat is niet aan de andere kant van de wereld, maar gewoon in Nederland, in Zeist om precies te zijn. Ze spreken Joke van Koningshoven, een 84-jarige sjamaan met een voorwaarde: Joke wil alles helder en duidelijk kunnen uitleggen. En dat doet ze. Je hoort alles over sjamanistisch reizen, de ‘antennes’ die we allemaal hebben, je krachtdier, soul retrievals, en nog veel meer. Zeker geen alledaagse kost, ze neemt je mee naar een andere wereld. Drie werelden om precies te zijn.

Joke van Koningshoven heeft haar sjamanistische training gevolgd bij de Foundation for Shamanic Studies in Engeland, Oostenrijk en Zwitserland, en beoefent het sjamanisme sinds 1999. Ze heeft honderden mensen over sjamanisme geleerd via haar cursussen bij het Parapsychologisch Instituut in Utrecht onder licentie van Sandra Ingerman.